30 September 2021

ဆေးဖက်ဝင် ချင်း(ဂျင်း)၏ အကျိုးကျေးဇူးများ

ဆေးဖက်ဝင် ချင်း(ဂျင်း)၏ အကျိုးကျေးဇူးများ


  • အရွယ်တင် နုပျိုစေခြင်း။
  • စိတ်ဖိစီးမှုမှကာကွယ်ပေးခြင်း။
  • Cholesterol ကို လျော့ကျစေခြင်းကြောင့် နှလုံးရောဂါဖြစ်ခြင်း၊ လေဖြတ်ခြင်းတို့မှ ကာကွယ်ပေးခြင်း။
  • သွေးတိုးရောဂါများအတွက် အထောက်အကူဖြစ်ခြင်း။
  • ဆီးချိုရောဂါအတွက် လိုအပ်သော အင်ဆူလင်( insulin) ဓာတ်ကို ပုံမှန်ထုတ်ပေးခြင်း။
  • အစာအိမ်နှင့် အူလမ်းကြောင်းဆိုင်ရာ ရောဂါများအတွက် အကျိုးပြုခြင်း။
  • အအေးမိခြင်းနှင့် အဆုတ်ရောဂါများကို သက်သာစေခြင်း။
  • အရောင်ကျစေခြင်း။
  • နာကျင်ခြင်း နှင့် ခေါင်းကိုက်ခြင်းတို့ကို သက်သာစေခြင်း။
  • မူးဝေခြင်းကို သက်သာစေခြင်း။ (eg -ကျီးပေါင်းကြောင့် မူးဝေခြင်း၊ကားမူးခြင်း၊ ကိုယ်ဝန်တည်စ ပျို့အန်ပြီးမူးဝေခြင်းစသည်တို့တွင် ချင်းကို အနည်းငယ်ဝါးစားပေးပါ။)
  • အမျိုးသမီးများ ဓမ္မတာလာချိန်တွင် ကိုက်ခဲခြင်းများကို သက်သာစေခြင်း။
  • လေ့လာတွေ့ရှိချက်များအရ ကင်ဆာရောဂါကို တိုက်ဖျက်နိုင်ခြင်းစသည့် အကျိုးကျေးဇူးများစွာကို ရရှိနိုင်ပါသည်။

 


အသုံးပြုပုံ


  • ချင်းကို အမှုန့်ဖြစ်စေ၊ ချင်း အတက်ဖြစ်စေ၊ ချင်းပြုတ်ရည်ဖြစ်စေ၊ သတ္တုရည်ဖြစ်စေ သောက်သုံးနိုင်ပါသည်။

 

အသုံးပြုသင့်သောပမာဏ


  • ချင်းကို တစ်နေ့လျှင် ( ၄ဂရမ် အထက် ) မသုံးစွဲသင့်ပါ။

 

သတိပြုရန်


ချင်းကို နေ့စဥ် အလွန်အကျွံ စားသုံးပါက -

  • သွေးထွက်လွန်ခြင်းကို အားပေးခြင်း။
  • ဝမ်းဗိုက်မအီမသာဖြစ်ခြင်း။
  • နှလုံးခုန်နှုန်း ပုံမှန်မဟုတ်ခြင်း။
  • ရင်ပူခြင်း။
  • စိတ်ကျရောဂါဖြစ်ခြင်း။
  • အရေပြားဆိုင်ရာ ရောဂါဖြစ်ခြင်း။
  • ဝမ်းလျောခြင်း။
  • လည်ချောင်း ယားယံခြင်းများ ဖြစ်တတ်ပါသည်။

 

မှတ်ချက်။ ။ သုံးတတ်လျှင်ဆေး မသုံးတတ်လျှင်ဘေး ဖြစ်တတ်သောကြောင့် နေ့စဥ်အလွန်အကျွံ သီးသန့်စားသုံးခြင်းများကို သတိပြုရှောင်ရှားသင့်ပါသည်။

#ဝင့်ဝါအောင်တိုင်းရင်းဆေးဝါးထုတ်လုပ်ရေး

#ကျန်းမာခြင်းသည်လာဘ်တစ်ပါးဝင့်ဝါအောင်ကိုဆောင်လို့ထား

#ကိုယ်စိတ်နှစ်ဖြာကျန်းမာချမ်းသာကြပါစေ

#ဂျင်း

0 comments:

Post a Comment